X

Antalya Doğalgaz Firmaları

Antalya Doğalgaz Firmaları

Antalya doğalgaz firmaları 4 farklı şekilde hizmet vermektedir.

        Bunlardan birincisi Enerya DoÄŸalgaz Dağıtım A.Åž. firmasından yetkili firmalar ...

    Bu firmalar bünyelerinde Makine Mühendisi çalıştımak zorunda ,ayrıca bu makine mühendisinin doÄŸalgaz yetki belgesi olmak zorundadır. Bu yetki belgesi her yıl yapılan sınavlar ile makine mühendisinin yeterlilikleri kontrol edilip sonuçlara göre bu mesleÄŸe devam edip edemeyeceÄŸi kontrol edilmektedir.. Bu makine mühendisi ,çalıştığı firmada 30 gün sgk sı yatmak zorundadır. Yani çalıştığı süre zarfında baÅŸka bir firmada çalışamaz.

    Antalya doÄŸalgaz yetkili firmalar bünyelerinde ,doÄŸalgaz kaynak ustası, doÄŸalgaz diÅŸli tesisat ustası, doÄŸalgaz montaj ustası bulundurmak zorundadır. Bu ustalar her yıl sınava girerek yeterlilikleri sınanmaktadır. Bu ustalar yetkili doÄŸalgaz firmasında 30 gün esasına göre çalışmak zorundadır.

    Makine mühendisi çalıştırmak ve yetkili ustalar sayesinde son kullanıcılar evlerine yapılan doÄŸalgaz tesisatı ve montaj iÅŸlemleri konusunda güvenebilecekleri bir hizmet almış olurlar.

        Antalya'da ikinci kategoriye diploma kiralayan yetkili doÄŸalgaz firmaları koyabiliriz.

    Bu firmalar aynı enerya yetkili firmalar gibi ,yetkili usta ve yetkili mühendis çalıştırmakta, ancak mühendis maliyetlerini düşürmek için ,bünyesinde mühendis çalışıyor gibi göstermekte, ancak mühendis hiçbir tesisatı kontrol etmemektedir.

        Antalya doÄŸalgaz firmaları arasında 3 kategoriye yetkisiz firmaları koyabiliriz.

    Bu firmalarda doÄŸalgaz yetkisi olan mühendis, doÄŸalgaz yetkisi olan usta yoktur. Bu firmalar son tüketici ile anlaÅŸma saÄŸladıktan sonra piyasadan su tesisatçısı gibi yetkisi olmayan ustalara tesisatı yaptırabilmektedir. Kontrolsüz yapılan bu tesisatları, antalya yetkili doÄŸalgaz firmaları aracılığı ile sanki kontrol yapılmış gibi göstermekte ve gaz açım iÅŸlemlerini gerçekleÅŸtirmektedir.

        4. Kategoriye bi iÅŸyeri dahi olmayan ,ancak reklam afiÅŸleri ile bir ÅŸekilde son tüketiciye ulaÅŸabilen kiÅŸiler. Bu kiÅŸilerde mühendis, yetkili usta, tekniker olmadığı gibi zaten bi iÅŸyerleri de yoktur. Bu kiÅŸilerin maliyeye karşı bir sorumlulukları yoktur. Bir iÅŸyeri olmadığı için maliyeye, sgk ya, enerya'ya ve son tüketiciye karşı hiçbir sorumlulukları yoktur. 

        

Yorumlar